Verenigingen

Ik neem je mee: ben jij een sportieve ambassadeur?

Sporten is leuk, gezond en sociaal. Daarom wil NOC*NSF via beweegprogramma Ik neem je mee sporten voor mensen, voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is, leuker maken. Dat doet NOC*NSF door hen te koppelen aan een sportieve ambassadeur, die iemand helpt, motiveert en af en toe het steuntje in de rug geeft om door te zetten.  

Ben jij een sportieve ambassadeur? Zou jij vanuit jouw ervaring met sport een ander willen helpen om ook te ervaren hoe geweldig het is? Dan is Ik neem je mee misschien wel iets voor jou!

Wie ga je helpen? 

Het beweegprogramma Ik neem je me richt zich op de groep mensen, die nog niet sporten. Dat kan zijn omdat zij vanwege leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie belemmeringen ervaren om te bewegen of te sporten. Wij willen graag iedereen de kans bieden om te gaan sporten. Als dat voor iemand niet vanzelfsprekend is, dan kan de hulp van een ‘maatje’ van doorslaggevend belang zijn.

Wie zoeken we? 

We zoeken sportievelingen, die graag aan de gang gaan met het motiveren en enthousiasmeren van nieuwe sporters. Misschien geef jij al training op jouw sportclub, ben je student van een sportopleiding, of sport je al een langere tijd – wellicht zelfs op hoger niveau. Jij kan als sportief ambassadeur iemand anders net zo veel plezier in sport geven als je zelf ervaart.

Invulling programma

Hoe jij invulling geeft aan Ik neem je mee willen we graag zo veel mogelijk door jou én je maatje zelf laten bepalen. We streven ernaar om de sportieve ambassadeurs regionaal te koppelen aan een beginnend sporter. Wil je hooguit één of twee keer telefonisch contact met iemand opnemen en verder af en toe via ons kaartjes sturen om jouw maatje te motiveren, dan is dat prima. Heb je mogelijkheden om een bezoekje te koppelen, dan is dat geweldig, maar niet bij voorbaat noodzaak.

Op basis van de aanmeldingen brengt NOC*NSF jou met een beginnend sporter in contact. Eerst online, later offline. Ze ondersteunen jullie waar nodig en geven tips en advies wanneer gewenst. Tevens kan NOC*NSF jou, in samenwerking met de sportbonden en partners, helpen bij het vinden van een passende sport(vereniging). Uiteraard nemen we gedurende het programma de geldende corona maatregels in acht.

Aanmelden

Is Ik neem je mee iets voor jou? Meld je dan aan via nocnsf.nl/ikneemjemee.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

TeamNL Roeien

Veertien Nederlandse boten aan de start van World Cup II

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!