Verenigingen

Lange jongeren gezocht! Ben of ken jij degene die het in zich heeft?!

Doe jij zelf aan roeien en ken jij iemand voor wie dit ook wat zou zijn omdat hij/zij erg lang is of wordt? Spot jij nieuw talent voor roeien? We zijn op zoek naar lange en sterke jongeren die nog niet aan roeien doen!

Op zondag 24 november vindt de TeamNL Talentdag 2019 plaats, op Papendal (Arnhem) en in Almere. Tijdens deze dag kunnen sportieve jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die voldoen aan bepaalde kenmerken en één van de aanwezige sporten nog niet beoefenen, laten zien wat ze in huis hebben. De deelnemende sporten worden op basis van kenmerken die zij zoeken onderverdeeld in drie profielen: Explosief & SnelLang & Sterk en Uithoudingsvermogen.

Op basis van het gekozen profiel ondergaat de deelnemer op de TeamNL Talentdag verschillende fysieke testen en metingen. Denk bijvoorbeeld aan lichaamslengte, armlengte en spronghoogte.

Na afloop van de TeamNL Talentdag worden de resultaten van de testen zorgvuldig bestudeerd, besproken en uiteindelijk geanalyseerd op basis van een aantal criteria. Uiteindelijk besluit de sportbond of zij de sporter uitnodigen voor een vervolgdag, waar verder kennis gemaakt kan worden met deze sport. Zowel de sporter als de sportbond bekijken en bespreken tijdens de vervolgdag de mogelijkheden en route tot instroom in het opleidingsprogramma van de sportbond!

Wat kun jij doen?
Ben jij of ken jij degene die erg lang is of wordt (meiden >1.85m en jongens >1.95m) ? En is hij/zij tussen de 12 en 18 jaar? Verwijs diegene dan door naar de TeamNL Talentdag en wie weet ben jij de scout die de volgende medaille voor Nederland binnensleept!

Hoe werkt het aanmelden?
Aanmelden voor de TeamNL Talentdag van 24 november doe je via het aanmeldformulier op www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl 

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!