Verenigingen

Omroep Groningen op bezoek bij De Hunze

Met de winter die langzamerhand op de deur klopt is het roeiseizoen nagenoeg ten einde. Bij roeivereniging De Hunze kijkt men tevreden terug. “Het seizoen heeft alles in zich gehad om volgend jaar nog beter aan de start te verschijnen.”

De Hunze vierde vooral successen bij de jeugd. Hannah van der Sluijs en Wouke Mollema bijvoorbeeld die goede zaken deden bij de dames. Felix Mebius die zich plaatste voor de WK-selectie en Jelle Bakker en Lucas Keijzer die naar de Coupe de la Jeunesse mochten. Dit officieuze kampioenschap werd in Ierland gehouden en de resultaten aldaar gaven de jongens uitzicht op potentiële mogelijkheden voor de komende jaren. “Ik roei eigenlijk nog maar heel kort met Lucas”, vertelt Jelle. “Op het toernooi wisten we Zwitserland te verslaan en finishten we in het kielzog van de rest. Daar ben ik best wel trots op omdat het flink wat houvast biedt voor het komende seizoen. Dit jaar waren we bijvoorbeeld één van de jongst deelnemende teams terwijl ik met Lucas nog niet honderd procent ingespeeld ben.”

“Ik voel mij hier gelukkig”
Volgens de jongens draagt met name de coaching op de roeivereniging bij aan het succes. “Trainer Feico is een geweldenaar”, zegt Lucas. “Je wilt hem ook niet teleurstellen”, voegt Jelle toe. “Hij verwacht veel van je, maar hij uit dat niet. Als hij zegt dat er rustig getraind kan worden dan wil je er juist een schepje bovenop doen om hem trots te maken. In combinatie met de faciliteiten hier op de vereniging en hoe men met elkaar omgaat voel ik mij hier heel gelukkig en verwacht ik ook dat dit de komende jaren best wel wat successen op zou kunnen leveren.”

Het nieuwe roeiseizoen neemt een aanvang in maart volgend jaar. Omlijnt in de agenda zijn het Nederlands Kampioenschap en de Joupe de la Jeunesse die volgend jaar in Italië gehouden wordt.

Tekst: oogtv

 

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!