Verenigingen

Recordaantal inschrijvingen voor Skiff-, Jeugd- en Tweehead

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

De organisatie kijkt uit naar een zonovergoten weekend met perfecte roeiomstandigheden. Ruim 700 deelnemers gaan van start in de kleine nummers. Het merendeel van de inschrijvers komt uit in de veteranen velden.

Al sinds 1951 is het dé krachtmeting voor roeiers in kleine nummers. Op het 7,5 kilometer lange parcours over de Amstelrivier roeien de heren om de Telegraaf-wisselbeker. De vrouwen kunnen de Dames-wisselbeker bemachtigen en jongens 17/18 strijden om de Göbeldol. De Jeugdhead is, meer dan eerdere wedstrijden, voor de roeiende tieners in Nederland een belangrijk moment om te laten zien wat zij waard zijn.

In de Elite velden strijden regerende kampioenen Obbe Tibben en Lisa Scheenaard voor het behoud van hun titel. Beide kunnen de nodige tegenstand verwachten. In het Heren Elite veld zullen onder andere Niki van Sprang (winnaar 2017), Melvin Twellaar, Dirk Uittenbogaard en Lennart van Lierop het vuur aan de schenen van Obbe leggen. Bij de dames zullen onder andere Ilse Paulis, Minke Holleboom en Inge Janssen de titel proberen te veroveren.

De uitslagen zijn dit weekend live te volgen via: https://hoesnelwasik.nl/

Foto: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Gouden skiffs maken medailleregen op het EK compleet

Nieuws

Twee zilver, twee brons voor TeamNL Roeien

Nieuws

TeamNL Roeien naar halve- en A-finales EK

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!