Verenigingen

Roeiend de wereld over

Marcel Ates, Bart Adema, David de Bruijn en Erik Koning

4 sloeproeiers uit Haarlem Marcel Ates, Bart Adema, David de Bruijn en Erik Koning doen mee aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge, de langste roeiwedstrijd van de wereld: van de Canarische eilanden naar Antigua op midden America. 5000 km non stop roeien tot je de oceaan over bent!

Afgelopen woensdag zijn ze gestart. De heren moesten als sloeproeiers nog wel even flink leren om anders te roeien: blessurevrij en op rolbanken. Veel met de benen roeien is wennen voor sloeproeiers die met name hun rug en armen gebruiken. Via Dutch Coastal Rowing hebben de heren het oceaan roeien opgepakt. Linda Smallegange en Renee Huiting van RV de Laak hebben ze geleerd hoe lange afstand roeiers (marathonroeiers) roeien. Naast het roeien hebben ze ook de specifieke oceaanzaken moeten leren; zoals navigatie en moeten ze de boot, Rose, van binnen en van buiten leren kennen. Als bijvoorbeeld de stuurautomaat of de watermaker er mee stopt is de race over.

Benieuwd hoe de mannen het er van af brengen?
Volg ze via de website van de race, de app (YB Races) of hun Facebook. Ze roeien voor een goed doel.

Solo-roeier Ralph Tuijn gaat voor 6.000 kilometer
De boot waarmee de Haarlemmers overtocht hopen de maken, is beschikbaar gesteld door Ralph Tuijn. Hij maakt zich op voor een nog langere solotocht over de Atlantische Oceaan: van Portugal naar Frans-Guyana, een afstand van ruim 6.000 kilometer. Hij is te volgen via zijn eigen website.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!