Verenigingen

Veiligheidscampagne ‘Varen doe je samen!’

De KNRB participeert in veiligheidscampagne ‘Varen doe je Samen!’ De samenwerkende organisaties in de veiligheidscampagne ‘Varen doe je Samen!’ hebben voor de periode 2020-2025 opnieuw hun medewerking toegezegd. Daarmee gaat de campagne, die inmiddels ruim 12,5 jaar loopt, een nieuwe fase in.

Met de campagne ‘Varen doe je Samen!’ willen de verschillende partijen het veiligheidsbewustzijn op het water vergroten. Uit ervaringen van de partners en de vergaarde kennis van de afgelopen jaren blijkt dat het van groot belang is om blijvend aandacht te besteden aan het vergroten van het veiligheidsbewustzijn. Nu de campagne is verlengd, gaat de KNRB ook participeren onder het motto ‘Roeiers veilig het water op’.

Het project ‘Varen doe je Samen!’
Met beroepsvaart, zowel binnenvaart als zeevaart, passagiersschepen en allerlei soorten recreatievaartuigen wordt het steeds drukker op het water. Dit maakt continue aandacht voor veiligheidsrisico’s noodzakelijk. De samenwerkende partners van ‘Varen doe je Samen!’ bundelen hun kennis, netwerk en communicatiekracht om de verschillende vaarweggebruikers voor te lichten en te motiveren om de vaarwegen en de wateren veilig met elkaar te delen.

Veiligheidsworkshop op maat voor verenigingen
Het is mogelijk om als vereniging een workshop aan te vragen waarin diverse aspecten over veiligheid op het water aan bod komen. Wil jij op je vereniging aandacht besteden aan veilig roeien? Vraag een workshop aan via deze link.

Meer informatie is te vinden op varendoejesamen.nl of in de kennisbank, thema Veiligheid, van de KNRB.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!