TeamNL Roeien

Holland Acht en meer TeamNL aan de start van Heineken Roeivierkamp

Susanne Ottenheym

Komend weekend staat de 52e editie van de Heineken Roeivierkamp op de agenda. Tijdens de tweedaagse wedstrijd op de Amstel racet een armada van achten en dubbelvieren, zowel uit binnen- als buitenland, tegen elkaar over vier afstanden: 2500, 250, 5000 en 750 meter. Tussen alle verenigingskleuren starten dit jaar drie TeamNL boten: de Holland Acht, de Vrouwen Dubbelvier (met) en een samengestelde Vrouwen acht.

Voorbereidingen World Cup I
Het nationaal roeiteam “TeamNL Roeien” is de afgelopen periode op meerdere trainingsstages geweest: twee weken Lago Azul (Portugal) en een korte trip naar de Olympische roeibaan in Parijs. Evenals de trainingsstages is de Heineken onderdeel van de voorbereidingen voor de eerste World Cup in Varese, half april. De roeiers kregen daarbij zelf de keuze of ze de Roeivierkamp starten of niet. De startende ploegen kijken er met veel plezier naar uit dat ze zich in dit Olympisch jaar nog een keer roeiend kunnen laten zien aan het Nederlands publiek alvorens ze de laatste voorbereidingsfase richting de Spelen in gaan.

Vrouwen Acht
Naast de Holland Acht en de Vrouwen Dubbelvier – beiden in de bekende ploegformaties aan de start – start er ook een vrouwen acht. De boot is een combinatie van roeiers uit de Olympische Vrouwen Vierzonder (Hermijntje Drenth, Marloes Oldenburg en Tinka Offereins), de Olympische Vrouwen Tweezonder (Veronique Meester en Ymkje Clevering), gecombineerd met TeamNL roeiers Nika Vos, Willemijn Mulder en Talent TeamNL roeier Lisanne van der Lelij.

Startende ploegTeamNL roeiers
Vrouwen Dubbelvier (met)Bente Paulis, Laila Youssifou, Roos de Jong, Tessa Dullemans, Dieuwke Fetter (stuur)
Vrouwen AchtHermijntje Drenth, Lisanne van der Lelij (Talent TeamNL), Marloes Oldenburg, Nika Vos, Tinka Offereins, Veronique Meester, Willemijn Mulder, Ymkje Clevering, Aniek van Veenen (stuur)
Holland AchtGert-Jan van Doorn, Jacob van de Kerkhof, Jan van der Bij, Mick Makker, Olav Molenaar, Ralf Rienks, Ruben Knab, Sander de Graaf, Dieuwke Fetter (stuur)


Naast bovenstaande roeiers ligt ook TeamNL roeier Ilse Kolkman aan de start van de Heineken Roeivierkamp. Zij start de wedstrijd met haar studentenvereniging G.S.R. Aegir.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!